Massagevormen

Integrale massage
Integrale Massage is een combinatie van een aantal zeer krachtige handgrepen op een lichaamsdeel van een cliënt met als doel om zijn of haar lichamelijke en psychische conditie te verbeteren of in balans te brengen.

Het gaat hier om het gebruik van Klassieke massage en Energetische massage, resulterend in een totale lichaamsmassage. Hierdoor is een breed scala aan spier- en gewrichtspijnen goed te behandelen, maar ook tijdens emotioneel of mentaal zware perioden heeft de massage een krachtige werking op lichaam en geest.


Waardoor raken we uit evenwicht?

De balans kan verstoord zijn doordat we de neiging hebben om steeds weer nieuwe grenzen op te zoeken, en één van de belangrijkste levenswetten, van ontvangen en loslaten overtreden.
Om te kunnen ontvangen moet je eerst je overtollige zaken loslaten om zo ruimte te verschaffen. Mensen zijn erg gefocust op consumeren en veel minder op loslaten.


Ook gevoelens worden vastgehouden!

We “potten” van alles op: te veel voedsel, fout voedsel, te veel emoties, te veel denkbeelden, te veel (voor)oordelen, te veel van alles. Het leidt natuurlijk geen twijfel dat “oppotten” niet goed is. Overgewicht leidt tot allerlei vervelende ziekten van onder andere hart en  bloedvaten, te veel opgepotte emoties tot neurosen, te veel denken tot een zwaar hoofd en hoofdpijn, te veel vooroordelen tot afwijzing van anderen, etc.

Het zal duidelijk zijn wat de oplossing is voor dit verstoorde evenwicht: Of minder tot ons nemen of beter en meer loslaten. Maar.... we hebben juist moeite met beide.

Lichaamsmassage kan hierbij een goed middel zijn om  bewust te worden van deze klachten, en deze vervolgens op te lossen door spieren te ontspannen of versterken, zenuwpunten te behandelen en acupressuur technieken toe te passen. Massage heeft daarmee een bijzonder positief effect op het zenuwstelsel en daardoor vervolgens op organen en hormonen. Op deze manier wordt het hele lichaam gebalanceerd. Iets wat niet alleen op lichamelijk, maar ook op mentaal en emotioneel niveau door de meeste mensen sterk wordt ervaren.

Wilt u meer informatie hierover of eventueel zo’n heerlijke massage ondergaan aarzel dan niet om mij te bellen, mailen. Ik sta u graag op alle mogelijke manieren te woord.