Massagevormen

Energetisch Lichaamswerk in actie natuurlijk!
Wat is Energie?

Energie en onze “bel van biologie”

We weten allemaal dat het eten van voedsel één van de manieren is waarop we energie krijgen! Het voedsel (de energie) dat we eten wordt van de ene vorm van energie omgezet in een andere. Ons fysieke lichaam (bel van biologie) is slechts een tijdelijke geleider van energie. Alleen door energie door deze geleider te laten gaan, behoudt ons lichaam zijn vorm. Als we zouden stoppen met het sturen van energie door ons lichaam, zouden we stoppen te bestaan.


Onze “bel van biologie” (lichaam) wordt omringd door vele energievelden die invloed op ons uitoefenen. Deze energievelden creëren in feite de vorm voor ons fysieke lichaam en zo worden we datgene dat we creëren in deze energievelden.

Een eenvoudige manier om naar dit fenomeen te kijken is door te zeggen “we worden wat we denken” (zelfs wetenschappers beginnen nu te accepteren dat bewustzijn materie verandert).

Onze menselijke ervaring, voor zover die betrekking heeft op energie, is nu aan het veranderen.

Om te begrijpen wat ons te wachten staat, is het goed om iets van de ware aard van onze energetische structuur te begrijpen.


De 3 eigenschappen van energie

  1. Energie is een dynamische aanwezigheid. Ze moet in beweging zijn om te bestaan.
  2. Energie is! Het is niet mogelijk om energie te creëren of te vernietigen. Het is alleen mogelijk haar te veranderen van de ene vorm naar de andere. Energie kan tijdelijk worden opgeslagen als aanwezigheid maar zal altijd op zoek zijn om een volledige levenscyclus te completeren.
  3. De afwezigheid van alles onthult de basisenergie die we kennen als de Universele Energie. Dit is de energie die alles en iedereen met elkaar verbindt. De Universele Energie, waaruit alle andere energieën voortkomen, ervaren wij als onvoorwaardelijke liefde.


Het vrijmaken van Energieblokkades.

De menselijke ervaring is erop ingesteld iets te bereiken. Of we nu proberen meer geld te verdienen, onze levensstijl te verhogen, onze gezondheid of relatie te verbeteren, of streven naar spirituele verlichting, we delen allemaal de drang om datgene wat we hebben of wat we zijn te verbeteren.

Wij bedoelen met, het vrijmaken van energieblokkades, het “op ons pad” zijn. In feite is het ons verlangen om op ons pad te zijn, (wat dat pad dan ook moge zijn) dat ons motiveert in de meeste gebieden van ons leven. (Het is interessant om hierbij te vermelden dat aan dit “pad” nooit een einde lijkt te komen).


Dus zijn wij mensen, net als de energie zelf, altijd in beweging.

In wezen loopt alles gesmeerd. Maar wanneer we geloven dat wij niet meer verder kunnen (creëren), of dat we op een bepaalde manier beperkt zijn, ondervinden we moeilijkheden!
Door deze moeilijkheden raken de energiebanen als het ware verstopt.

Er ontstaat dan een blokkade in de (vrije) energiebanen van het lichaam.

Na verloop van tijd wordt zo’n energiebaan overbelast waardoor andere energiebanen worden beïnvloed of aangetast. Op dit punt is er alleen sprake van een disbalans, en is de mens in medische termen nog niet ziek. Dat kan in een later stadium wel gaan gebeuren als de disbalans blijft bestaan of zelfs erger wordt.

Aangezien ons zenuwstelsel reageert op energie, wordt een energetische lichaamsmassage door sensitieve personen (HSP) als zeer verlichtend ervaren en komen vaak in een slaap-waak gebied tijdens deze massage. Deze massage geeft zoveel ontspanning dat die vaak gepaard gaat met een stuk bewustwording en persoonlijke ontwikkeling.

Maak een afspraak voor zo’n overheerlijke behandeling, DIT IS MIJN SPECIALITEIT!